slimmer rijden doe je met VARI

APK alert

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het doel van de APK is het bevorderen van de verkeersveiligheid en het beschermen van het milieu. Met een ongeldige APK mag uw auto de weg niet op, tenzij u onderweg bent naar het dichtstbijzijnde keuringsstation.

Uw auto mag twee maanden voor het verlopen van de APK gekeurd worden. De APK is daarna - afhankelijk van ingebruikname en type brandstof – weer precies 2 of 1 jaar geldig.

Wij adviseren u ruim voor uw APK-datum een afspraak te plannen om de keuring te laten uitvoeren. Combineert u de keuring met een onderhoudsbeurt, dan keuren wij voor een gereduceerd tarief.

Bent u te laat met uw APK, dan volgt automatisch een boete van € 130,- zodra de keuringsdatum verlopen is. Deze wordt door de RDW (Rijksdienst Wegverkeer) automatisch verstuurd.

Bij VARI kunt u echter de APK-Alert instellen. Wij waarschuwen u dan ruim op tijd om uw APK te laten uitvoeren, zodat u geen risico loopt.

Uiteraard moet u na de waarschuwing wel zelf een afspraak inplannen door hier te klikken of te bellen met ons gratis nummer: 0800-2358274 (0800-BELVARI).

Meld u aan voor de VARI APK alert!