slimmer rijden doe je met VARI

Alle seizoenen de juiste band

Zomerbanden

De belangrijkste redenen om op zomerbanden te rijden:

  1. Zomerbanden kunnen, net als winterbanden, levens redden. De onderscheidende factor is de remweg. Bij 100 km/u op een droog wegdek, met een buitentemperatuur van 20 graden, komt een auto met winterbanden na 56 meter tot stilstand. Met zomerbanden is dat binnen 38 meter. Dat is een verschil van 18 meter dat essentieel kan zijn. Daarbij kunnen hoge temperaturen winterbanden ook sneller beschadigen. Hitteschades aan het loopvlak en de wangen van de band zijn het gevolg. En in het ergste geval klapt de band.
  2. Zomerbanden sparen het milieu. Wie in de zomer nog op winterbanden rijdt, verbruikt tot 5% meer brandstof. Daardoor wordt ook het milieu sterker belast. Nog een voordeel van zomerbanden: De rolweerstand is ook lager, en daarmee de uitstoot van CO2 ook.
  3. Zomerbanden besparen geld. In de zomer doorrijden op uw winterbanden betekend een tot 20% hogere slijtage van uw winterbanden.
  4. Zomerbanden bieden meer rijcomfort. Bij temperaturen boven 7 graden bieden zomerbanden, op basis van de rubbersamenstelling en de opbouw van het profiel, aanzienlijk meer rijcomfort en een betere handling. In het bijzonder bij hogere snelheden biedt de zomerband meer stabiliteit en daarmee een zeker weggedrag.

Winterbanden

Winterbanden hebben < 7 graden Celcius een kortere remweg dan zomerbanden. Daarnaast hebben ze een grover profiel waardoor het water beter afgevoerd wordt. Weet u dat banden bij een snelheid van 100 km zo'n 6 liter water per seconde afvoeren. Ook zijn winterbanden voorzien van lamellen waardoor sneeuw er niet blijft zitten en er dus meer grip behouden blijft bij gladde wegomstandigheden. Hierdoor behoudt uw auto meer grip en dus niet alleen bij het remmen maar ook bij het sturen. Zelfs bij regen, ijzel en sneeuw bewijzen winterbanden hun nut. Kortom: winterbanden zijn in de winter gewoon veiliger.

  • Sterk verbeterde grip < 7 graden
  • Minder kans op aquaplanning door effectieve waterafvoer
  • Betere wegligging in bochten
  • Aanzienlijke korte remweg

Klik hier voor de VARi winterbanden film. (link opent in nieuw venster)