slimmer rijden doe je met VARI

VARI heeft de voordeligste auto van Nederland in de Showroom

VARI heeft met de Alto de voordeligste auto van Nederland in de showroom. Dat de Alto de minste kosten per kilometer heeft, is uitgezocht en bekend gemaakt door de ANWB. Het compacte model van Suzuki is hierdoor bijkans niet aan te slepen, zo gewild is deze. Arjan van Elsäcker, bedrijfsleider van de Vlaardingse vestiging, zegt: "In deze tijden krijgt de Alto de aandacht die hij verdient. Iedereen zoekt naar manieren om te besparen en dan liefst zonder concessies te doen aan kwaliteit of luxe. Dan zit je met de Alto goed." 

Hoe worden die kosten nu eigenlijk bekeken door een onafhankelijke organisatie als de ANWB? Dat zit zo: Je hebt vaste kosten aan een auto zoals onderhoud, houderschapsbelasting en afschrijving. Hierbij wordt uitgegaan van 12.000 kilometer autorijden per jaar. Uit die calculatie, dus alle kosten meegerekend, kwam de Alto als de alle voordeligste auto naar voren met de laagste kilometerkostprijs. 

Benzinekosten Maar de benzinekosten dan? Arjan: "In de officiële tests wordt een auto op voorschrift van de wet getest op drie verschillende trajecten: in de stad, op de snelweg en deels in de stad en deels op de snelweg. Op basis van die verbruikscijfers geeft de fabrikant het gemiddelde verbruik op. Dat heet het normverbruik. De ANWB doet dat anders. Die is met gewone mensen in een standaard auto diverse trajecten gaan rijden. Bij harde wind, deels met de verlichting aan als het bewolkt was, ook bij harde wind, ook in de stad als het druk was. En dan krijg je het wérkelijke verbruikscijfer zoals dat gemiddeld geldt in de dagelijkse praktijk. Het staat allemaal op de site van de ANWB. De Alto staat in de top 4 met een verbruik volgens de ANWB van 1 op 16.8. Een prima score maar wij kennen diverse klanten voor wie het een sport is om zo zuinig mogelijk te rijden en die rijden 1 op 20 of minder."

Prijs versus uitvoering De Alto Comfort kost momenteel € 9.499,-. Met deze prijs is gerekend bij de prijsbepaling van de ANWB. Op dit moment echter heeft VARI een actie. Daarbij krijgt de klant een extra inruilpremie van € 1.500,- voor de huidige auto. Arjan: "We geven altijd minimaal € 1.500,-, ook al is de auto bijvoorbeeld maar € 400,- waard. Dan is een Alto Comfort dus al verkrijgbaar vanaf € 7.999,-. Voor dat geld koop je de compleetste auto in zijn klasse met airco, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrische stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen vóór, radio/CD/MP3-speler, een stuurwiel dat in hoogte verstelbaar is, net als de bestuurdersstoel, maar liefst 6 airbags, ABS met elektronische remkrachtverdeling, een remassistent, een startonderbreker, Stop/Start systeem, een ISOFIX-bevestigingssysteem voor 2 kinderzitjes achterin. We geven er 1 jaar gratis mobiliteitsgarantie bij, de klant krijgt 3 jaar fabrieksgarantie en maar liefst 12 jaar carrosseriegarantie. 

Wie dat wil, kan gebruikmaken van een 50/50 deal. Dat betekent: nu de helft betalen van de waarde en over 3 jaar de andere helft. Zonder rente! Wie dat niet wil, kan gebruik maken van de accessoire aanbieding: gratis accessoires ter waarde van € 1.250,-. Wie zeker wil weten waar hij aan toe is elke maand, kan gebruik maken van de private lease aanbieding. Bij de scherpste calculatie praat je over € 199,- per maand inclusief onderhoud, houderschapsbelasting, banden, afschrijving, reparaties... het enige dat je nog moet betalen, is de benzine. Wie er meer van wil weten, kan kijken op onze website maar een bezoek aan de showroom kan ook, we nemen graag de tijd om een proefrit te laten maken en alle vragen te beantwoorden."