slimmer rijden doe je met VARI

Pascal van Loosen volgt Ben Fernhout op.

Al 32 jaar is Ben Fernhout een begrip bij VARI. Hij leerde het vak als magazijnman. Later kwam daar de functie van receptionist bij. In de loop der jaren heeft Ben meerdere vestigingen van VARI ondersteund. En nu… nu is het bijna welletjes geweest. Ben wordt binnenkort 65 en gaat dan heerlijk genieten van zijn pensioen. Daarmee komt er een einde aan de actieve bijdrage van een klanten-man pur sang. Hij heeft een groot deel van de geschiedenis van VARI meegemaakt. Daarover kan hij smakelijk vertellen. Daarover straks meer. Ben’s opvolger staat al klaar: Pascal van Loosen. Deze stellen wij eveneens met plezier aan u voor. 

Pascal werkt al 15 jaar bij VARI. Daarvoor werkte hij bij een ander dealerbedrijf. Ervaring voldoende dus. Pascal is actief in de vestiging Ridderkerk. Daar zorgt hij er –nu nog samen met Ben- voor dat de klanten kunnen ervaren wat het is om nog ouderwetse service te krijgen en nieuwerwets snel geholpen te worden. De vestiging Ridderkerk heeft 4 aftersales medewerkers. De functie die Pascal heeft is die van meewerkend chef werkplaats. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het magazijn. Daar komen op termijn de receptiewerkzaamheden van Ben bij. 

Van exclusief Suzuki naar multimerken-mobiliteits specialist.
Ben Fernhout geeft aan dat er bij VARI de afgelopen jaren heel veel veranderd is. In mijn beginjaren was VARI net Suzuki dealer. Het was uitsluitend Suzuki wat de klok sloeg. Enkele jaren geleden –we spreken alweer over 2008- ging het economisch een stukje minder en de verkopen liepen terug. Vanaf dat moment zijn er gezamenlijk gaan werken aan een nieuwe strategie. Om die reden hebben we ons geprofileerd als een mobiliteitsleverancier, naast nieuwe en gebruikte auto’s zijn we ook electrische Scooters gaan leveren en onlangs hebben we een autoverhuurtak opgestart. Voor Ridderkerk hebben we geïnvesteerd in de werkplaats, we zijn met een goeie ploeg gekwalificeerde monteurs met ervaring en hebben ook apparatuur aangeschaft warmee we alle merken kunnen uitlezen om ze optimaal te onderhouden.

Ondersteunend aan elkaar.
Pascal en Ben kunnen goed met elkaar opschieten. Pascal vertelt: “Op dit moment werk ik ondersteunend aan Ben. Hij plant de klanten in en zorgt dat het allemaal gesmeerd loopt. Ik doe het werk in de werkplaats en leer nu van Ben hoe alles werkt in het magazijn. Zoiets loopt wel zo prettig als je goed met elkaar op kunt schieten. We hebben een luisterend oor voor elkaar en houden wel van een geintje. Straks, als ik de functie meer en meer naar me toe heb gehaald, zal Ben mij ondersteunen. Door een stapje terug te doen, geeft hij mij de ruimte om te leren. Waar nodig zal hij me adviseren. Het is fijn om zo’n ervaren collega achter je te hebben staan. Op die manier werken we nog steeds samen aan het bieden van de VARI service naar onze klanten toe. En geloof mij maar, als Ben van zijn pensioen aan het genieten is, dan zal ik die ouwe grappenmaker regelmatig missen