slimmer rijden doe je met VARI

Leendert van VARI

De benzine stroomde vanaf de geboorte van kleine Leen al door de aderen. Leen is de zoon van een onvervalste vrachtwagenmonteur en wist daarom van jongs af aan dat hij dat ook wilde worden. 

Het was dan ook onvermijdelijk. Op 16-jarige leeftijd is Leen als gepassioneerd Leerling Automonteur bij de toenmalige Roverdealer Van Vliet begonnen. “Indertijd moesten we nog zelf dynamo’s en startmotoren reviseren. Machtig mooi, dat zijn klussen die ik tot op de dag van vandaag nog wel eens mis”, aldus Leen. Na zo’n 20 jaar bij Van Vliet gewerkt te hebben, bleek er geen opvolging te zijn en sloot de eerste werkgever van Leen zijn garagedeuren. 

Leen is daarna als Monteur bij verschillende automerken aan de slag gegaan. Zo is Leen inmiddels een specialist op het gebied van Renault en Fiat en ook bij Opel heeft hij zijn sporen verdiend. Daarbij is Leen niet alleen bevoegd om APK keuringen uit te mogen voeren, maar ook voor het herstellen van een airco heeft hij een STEK diploma gehaald. Zelfs is hij officieel gecertificeerd om een LPG installatie in te mogen bouwen. Kortom, het moet wel erg gek lopen wanneer Leen er niet uitkomt. “Als er wielen onder zitten en er een stuur in zit, dan repareer ik het” vertelt hij enthousiast, maar toch bescheiden. Precies zoals hij is... 

Heeft Leen een hobby? Yep, het zelf bouwen en herstellen van computers. “Dat vind ik geweldig leuk en heeft een bijkomend voordeel”. Huh is dat zo? “Jazeker, want de steeds complexere auto elektronica kent hierdoor weinig geheimen en als we dit aanvullen met 35 jaar sleutelervaring…”. Wauw, wij kunnen gerust stellen: als Leen het niet meer weet, vergeet het dan maar !!