slimmer rijden doe je met VARI

Verkopen elektrische auto's met 150 procent gestegen

In het eerste kwartaal zijn 3.191 stuks aan het wagenpark toegevoegd, een groei van 150 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013. Dat blijkt uit gegevens van VWE Trendweb.
Opnieuw is Mitsubishi de lijstaanvoerder met 1.380 afgeleverde Outlanders phev in de eerste drie maanden van het jaar. Volvo volgt op korte afstand met 1.181 exemplaren van de V60 phev.
Een nummer drie is er niet echt. Getalsmatig is het Tesla dat 214 Models S afleverde. Maar het gat met de beide koplopers is immens groot. Mitsubishi en Volvo nemen samen tachtig procent van het totaal voor hun rekening. De voormalige koplopers Opel Ampera en de Prius Plug-in van Toyota zijn met respectievelijk elf en acht stuks veroordeeld tot een bijrolletje in de markt voor stekkerauto's. Met 611 stuks is het aandeel volelektrische auto's ongeveer twintig procent van de totale afzet.