slimmer rijden doe je met VARI

Zelfrijdende auto van Google leert door stadsverkeer rijden

Volgens Google hebben ze flinke vorderingen gemaakt met de ontwikkeling van zijn zelfrijdende auto. Er wordt nu zelfs gewerkt aan het automatisch rijden in ingewikkelde verkeerssituaties binnen de bebouwde kom. In een vandaag gepubliceerde video laat het Amerikaanse bedrijf de vorderingen van de afgelopen anderhalf jaar zien.

De zelfrijdende auto is nu in staat om honderden verschillende objecten en signalen tegelijk te detecteren en erop te reageren, waaronder stopborden en fietsers die hun hand uitsteken. De auto kan ook gepast reageren ook op veranderende omstandigheden, zoals een afgesloten rijstrook. Google maakt gebruik van software die de informatie van verschillende sensoren op de auto verwerkt.

De auto wordt getest in Mountain View, Californië, de thuisbasis van Google. Het voertuig heeft ruim 1 miljoen kilometers gereden zonder bstuurder. Uiteindelijk moet het mogelijk worden dat bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking toch auto kunnen rijden.