slimmer rijden doe je met VARI

Nederland het lelijke eendje in groeiende EU automarkt

De verkoop van nieuwe auto's in Europa is in juni voor de tiende maand op rij toegenomen. Juni 2014 noteerde een groei van 4,5 procent vergeleken met een jaar hiervoor.  In totaal werden er in juni maand 1.189.143 auto's op naam gezet. Roemenië is de winnaar met een stijging van circa 75 procent. Griekenland heeft de zilvere medaille met een toename van de verkopen met 41 procent. Nederland scoorde teleurstellend, er zijn in juni 5,9 procent minder nieuwe auto’s gekocht, waarmee ons land dit jaar (januari tot en met juni) de grootste terugval (-5,4 procent) van alle Europese landen noteert.

Duitsland heeft na de wereldbeker ook de grootste automarkt in Europa; in juni gingen bij de Mannschaft 277.614 nieuwe auto's van de hand. Dat is echter een afname van bijna twee procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gelukkig hebben wij nog een half jaar over om het allemaal goed te maken.