slimmer rijden doe je met VARI

De VARI Vakantie Zuinigheidstips

1.Start voorzichtig met koude motor.

Een koude motor verbruikt twee keer zoveel brandstof. Rij dus rustig in het begin van de rit en hou het toerental laag. Extra tip: rij niet te vaak kleine stukjes! 


2. Zorg voor de juiste bandenspanning.
Check regelmatig je bandenspanning. Te weinig lucht in je banden kan zorgen voor een hoger brandstofverbruik van maar liefst vijf procent*!

3. Rij niet te hard…
Het lijkt een open deur, we weten het. Maar het is zó waar. Een gemiddelde auto verbruikt 5,4 liter per 100 km bij een snelheid van 90 km/u. Bij 120 km/u neemt dat verbruik toe met 42 procent* en bij 140 km/u zelfs met 74 procent*…

4. Let op het elektriciteits- / aircogebruik.
Misschien associeer je het niet direct met een hoger brandstofverbruik, maar functionaliteiten als airconditioning, voor- en achterruitverwarming en stoelverwarming vreten elektriciteit. En dus brandstof. Tip: rij op warme zomerdagen eerst even met open ramen en schakel dan pas de airco in!