slimmer rijden doe je met VARI

test-rit van bijna 900 km met een zelf rijdende auto

Een zelfrijdende Audi is in Amerika aan een rit van bijna 900 kilometer bezig. Van Silicon Valley, hoe kan het ook anders,  naar een technologiebeurs in Las Vegas. Op deze beurs staan robotwagens in editie 2015 in het middelpunt van de belangstelling.

Het met twintig sensoren uitgeruste Audi A7, Jack  genoemd, legt de rit van het ontwikkelingslaboratorium in Silicon Valley naar Las Vegas af in twee dagen.  Audi had tijdens de vorige editie van de CES begin 2014 al een geautomatiseerd voertuig door Las Vegas laten rijden. Enkele maanden geleden stuurde het Duitse automerk bovendien een zelfrijdende sportwagen met een snelheid van 240 kilometer per uur over een Formule 1-circuit. De huidige langeafstandsrit vormt evenwel een mijlpaal inde ontwikkeling van zelfrijdendeauto's. Ook de andere grote autobouwers, zoals Daimler en Nissan, en internetreus Google werken aan zelfrijdende voertuigen. Die zullen volgens schattingen van de sector tegen 2020 effectief in de straten kunnen rijden