slimmer rijden doe je met VARI

vrouwen rijden beter dan mannen

Een Brits onderzoek van zo’n 1400 respondenten heeft uitgewezen dat vrouwen zijn betere chauffeurs dan mannen.

De chauffeurs werden getest op bumperkleven, snelheid en afsnijden. Dit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Privilege Insurance maakt korte metten met het vooroordeel dat vrouwen minder goed zijn in autorijden. Waar de mannen in de test nog geeneens 20 punten van de 30 wisten te scoren behaalde de vrouwen maar liefst 23,6 punten.

Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen achter het stuur is volgens het onderzoek dat mannen vaak nog even gas geven om door oranje (soms rood) te kunnen rijden, terwijl vrouwen veel vaker blijven wachten bij oranje. De mannen zelf vinden dat overigens geen fout; volgens hen staan ze in hun recht om door het oranje licht te rijden. Maar ook het bumperkleven is een eigenschap die ruim een kwart van de mannen beheersen, terwijl deze irritatie slechts door 14% van de vrouwen gedaan wordt.