slimmer rijden doe je met VARI

Autoverkopen in de Verenigde Staten afgelopen maand prima.


Uit cijfers die de grote autofabrikanten in Amerika vorige week bekend maakten blijkt dat in de maand Mei prima verkocht is. 

Fiat Chrysler wist zijn verkoop in vergelijking met mei 2014 met 4 procent op te schroeven tot meer dan 202.000 stuks. Het was daarmee voor het Italiaans-Amerikaanse concern de beste meimaand in tien jaar. Vooral de sedan Chrysler 200 vond gretig aftrek evenals de SUV's en pickups van de dochtermerken Jeep en Ram.

Bij Ford Motor daalde de verkoop met 1,3 procent tot ruim 250.000 auto's, terwijl marktkenners rekening hielden met een daling van 3,1 procent. Ford had naar eigen zeggen de beste meimaand met het model Mustang sinds 2007. De verkoop van bestelbusjes, waaronder de Transit, steeg zelfs het sterkst sinds 1978.

Bij GM nam de verkoop met 3 procent toe