slimmer rijden doe je met VARI

Rotterdam de hoogste filedruk

In Rotterdam is afgelopen jaar de hoogste filedruk gemeten. Automobilisten waren rondom ons zo’n 64 uur extra reistijd kwijt door langzaam rijdend of stilstaand verkeer. In het de rest van het Land is dat iets meer dan 41 uur geweest, zo’n 4 uur minder dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit de Traffic Scorecard Report van INRIX, marktleider in verkeersinformatie.

"Het is het derde jaar op rij dat het verkeer in Nederland is teruggelopen", zegt de woordvoerder van INRIX. " Door de relatief hoge werkloosheid en de bescheiden economische groei in 2014 is het verkeersaanbod over de weg in heel het land gedaald."

Nederland staat net als in 2013 tweede op de lijst van Europese landen met het hoogste fileleed. Alleen in België leveren files meer vertraging op. Daar staan chauffeurs gemiddeld 51 uur in de file.