slimmer rijden doe je met VARI

Suzuki in gelijk gesteld door rechter, VW verliest

Volkswagen moet zijn aandelen in de Japanse fabrikant Suzuki van de hand doen. Dat melden de twee fabrikanten in een persbericht. Daarmee komt er een einde aan een vier jaar durend conflict tussen de twee bedrijven. Volkswagen heeft 19,9 procent van de Suzuki-aandelen in handen, met een waarde 3,4 miljard euro.

Het scheidsgerecht in Londen bepaalde dat Suzuki het contract met Volkswagen in 2011 tijdig en correct had beëindigd, en dat Volkswagen zijn aandelen dus van de hand moet doen. Wel kan Volkswagen nog een schadeclaim indienen omdat Suzuki afspraken over de gezamenlijke bouw van dieselmotoren niet was nagekomen.

Zuinige budgetauto's

Volkswagen en Suzuki sloten in 2009 een samenwerking voor de ontwikkeling van zuinige budgetauto’s. Daarbij kocht Volkswagen 19,9 procent van de aandelen Suzuki, en Suzuki 1,5 procent van de VW-aandelen. Er ontstond echter binnen twee jaar onenigheid tussen de fabrikanten over de invulling van de samenwerking