slimmer rijden doe je met VARI

Automaat spoelen

Uw automaat spoelen bij VARI komt de levensduur en de prestaties van uw auto ten goede.

Maak afspraak

Bel mij terug

Voor een langere levensduur en soepelere schakelmomenten

Voor het onderhoud van alle automerken tegen een lage prijs maar met een uitstekende service kun je terecht bij VARI. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de fabrieksspecificaties, dus ook de fabrieksgarantie blijft normaal van kracht. Onze klanten beoordelen de service gemiddeld met een 9,2. Reviews kunt u lezen op de onafhankelijke review website "klanten vertellen"

Automaat spoelen bij VARI

Rijdt u een automaat? Dan weet u waarschijnlijk wel dat het verstandig is om bij elke 75.000 kilometer de Automatic Transmission Fluid (ATF), oftewel de olie in de versnellingsbak, te laten vervangen. Als u de olie op reguliere wijze laat vervangen, blijven er olieresten en vuil achter in de leidingen en werkzame delen van uw versnellingsbak. Als we bij VARI uw automaat spoelen, worden deze resten ook verwijderd. Dit zorgt voor een merkbare prestatieverbetering en een langere levensduur van uw automaat!

Waarom automaat spoelen?

Veel automaten worden wat betreft de versnellingsbak geadverteerd als "onderhoudsvrij". Hoewel dit een mooie toevoeging is op een lijstje specificaties, betekent het meestal niet dat er nooit iets aan hoeft te gebeuren. Na verloop van tijd raakt zelfs een afgesloten systeem als een versnellingsbak vervuild, en zwerven er metaalsplinters en andere onwenselijke materialen door uw systeem. Dit is goed te zien aan de verkleuring van de olie, die er (vaak) rood of groen ingaat, en er diep zwart uit kan komen. De olie normaal verversen is een gedeeltelijke oplossing, maar door uw automaat periodiek te spoelen, kunt u zeker uitgaan van een langere levensduur en soepelere schakelmomenten.

Bij iedere VARI-onderhoudsbeurt is tevens een aantal handige services inbegrepen:

  • Offerte vooraf: U krijgt bij ons vooraf offerte met de onderhoudskosten van de auto, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan als u de rekening krijgt. U kunt ook zelf online berekenen wat het onderhoud van uw auto kost.
  • Goedkoop vervangend vervoer: Voor slechts € 29,- per dag heeft u al vervangend vervoer, u hoeft dus geen dag zonder auto te zitten. Wanneer het onderhoud direct uitgevoerd kan worden kunt u ook besluiten om ter plaatse te wachten.
  • Ook op zaterdag: Ook op zaterdag zijn wij geopend voor onderhoud.

Een afspraak maken

Als u een afspraak wilt maken, kunt u dat eenvoudig doen via onze online agenda. U maakt hierbij eerst een keuze tussen onze vestiging in Ridderkerk of Vlaardingen om vervolgens een datum die u uitkomt te selecteren. Om een afspraak te maken gaat u naar onze werkplaats pagina, klik daarvoor op onderstaande button.

Maak direct een afspraak

Automaat spoelen

- Jan, specialist onderhoud

VARI Onderhoud