slimmer rijden doe je met VARI

Inlaat reinigen

Een verstopte inlaat heeft een negatief effect op de prestaties van uw auto. Laat daarom uw inlaat reinigen bij VARI!

Maak afspraak

Bel mij terug

Haal het meeste uit uw brandstof!

Voor het reinigen van uw inlaat tegen een faire prijs maar met een uitstekende service kun je terecht bij VARI. Onze klanten beoordelen de service gemiddeld met een 9,2. Reviews kunt u lezen op de onafhankelijke review website "klanten vertellen"

Inlaat reinigen bij VARI

Voor verbranding in een motor zijn twee dingen nodig: brandstof en zuurstof. Om het lucht-brandstofmengsel in de cilinders te krijgen en dit ook nog eens gelijkmatig te verdelen, is het inlaatspruitstuk cruciaal. Zonder deze inlaat zou uw auto niet rijden, en als de inlaat verstopt raakt met roet of vuil, gaat de prestatie van uw auto geleidelijk aan flink achteruit. U zult dit vooral merken aan een hoger brandstofverbruik.

Waarom inlaat reinigen?

De inlaat reinigen is om meerdere redenen aan te raden. Zoals gezegd heeft een verstopt inlaatspruitstuk een negatieve uitwerking op uw brandstofverbruik, omdat de brandstof minder efficiënt wordt gebruikt. Dit gaat op termijn dus flink in de kosten lopen. Daarnaast zal het ook sneller het roetfilter doen verstoppen, meer slijtage aan de auto teweegbrengen en ook de trekkracht van de auto negatief beïnvloeden. Op een grotere schaal heeft het ook negatieve effecten voor het mileu, aangezien een minder efficiënte verbranding vuilere uitlaatgassen veroorzaakt. De inlaat reinigen is een relatief kleine ingreep, en is dus prima te inplementeren in een VARI-onderhoudsbeurt.

Bij iedere VARI-onderhoudsbeurt is tevens een aantal handige services inbegrepen:

  • Offerte vooraf: U krijgt bij ons vooraf offerte met de onderhoudskosten van de auto, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan als u de rekening krijgt. U kunt ook zelf online berekenen wat het onderhoud van uw auto kost.
  • Ook op zaterdag: Ook op zaterdag zijn wij geopend voor onderhoud.

Voordelig totaalpakket

Wij bieden al onze klanten de volgende aantrekkelijke aanbieding: VARI klantenkaart + pechhulp Nederland + olie verversen + APK voor € 129,-. Voor dat bedrag is uw auto niet alleen APK gekeurd, maar krijgt u ook gratis pechhulp in Nederland, en andere voordelen van de VARI klantenkaart. Wanneer u een VARI klantenkaart heeft is het controleren van de werking van uw airco bijvoorbeeld gratis.

Een afspraak maken

Als u een afspraak wilt maken, kunt u dat eenvoudig doen via onze online agenda. U maakt hierbij eerst een keuze tussen onze vestigingen om vervolgens een datum te selecteren. Om een afspraak te maken klikt u daarvoor op onderstaande button.

Maak direct een afspraak

Inlaat reinigen

- Jan, specialist onderhoud

VARI Onderhoud