slimmer rijden doe je met VARI

Remvloeistof vervangen

Periodiek uw remvloeistof vervangen is belangrijk om de veiligheid van uw auto en remmen te garanderen.

Maak afspraak

Bel mij terug

Remvloeistof vervangen

Om remvloeistof te vervangen kunt u altijd bij VARI terecht. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de fabrieksspecificaties, dus ook de fabrieksgarantie blijft normaal van kracht.

Remvloeistof vervangen

Het is van zeer groot belang dat de remvloeistof in uw auto volgens het onderhoudsschema wordt vervangen. Remvloeistof is hygroscopisch en trekt dus waterdamp aan, kortom de kwaliteit van de remvloeistof gaat ongeacht het gebruik en aantal kilometers achteruit. In het gebruik kan remvloeistof een temperatuur van zo’n 200 graden bereiken. Remvloeistof heeft een kookpunt van ongeveer 230 graden maar 3% waterdamp verlaagt dit naar amper 150 graden. Hierdoor kan een zogenaamde 'vapor lock' ontstaan waardoor uw auto ineens een zwaar verminderde- of helemaal geen remwerking meer heeft. Hier moet je vanzelfsprekend niet aan denken en om dit te voorkomen adviseren wij elke 24 maanden tijdens het reguliere onderhoud de remvloeistof te vervangen.

Bij VARI uw remvloeistof laten vervangen

Bij VARI vervangen we uw remvloeistof in een handomdraai. Wij hebben de juiste materialen en apparatuur. Bovendien kunt u bij ons vrijwel altijd direct terecht en kunnen we deze kleine ingreep tegen een geringe meerprijs vaak meenemen bij andere onderhoudswerkzaamheden aan uw auto.

Bij iedere VARI-onderhoudsbeurt is tevens een aantal handige services inbegrepen:

  • Offerte vooraf: U krijgt bij ons vooraf een offerte met de onderhoudskosten. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan als u de rekening krijgt. U kunt ook zelf online berekenen wat het onderhoud van uw auto kost.
  • Goedkoop vervangend vervoer: Voor slechts € 29,- per dag heeft u al vervangend vervoer.

Voordelig totaalpakket

Wij bieden al onze klanten de volgende aantrekkelijke aanbieding: VARI klantenkaart + pechhulp Nederland + olie verversen + APK voor € 129,-. Voor dat bedrag is uw auto niet alleen APK gekeurd, maar krijgt u ook gratis pechhulp in Nederland, en andere voordelen van de VARI klantenkaart. Wanneer u een VARI klantenkaart heeft is het controleren van de werking van uw airco bijvoorbeeld gratis.

Een afspraak maken

Als u een afspraak wilt maken, kunt u dat eenvoudig doen via onze online agenda. U maakt hierbij eerst een keuze tussen onze vestiging in Ridderkerk of Vlaardingen om vervolgens een datum die u uitkomt te selecteren. Om een afspraak te maken gaat u naar onze werkplaats pagina, klik daarvoor op onderstaande button.

Maak direct een afspraak

Remvloeistof vervangen bij VARI

- René, specialist onderhoud

VARI Onderhoud