slimmer rijden doe je met VARI

Limousine terugnemen omdat er geen asbak inzit

Een Duitse autohandelaar moet een limousine zonder verlicht asbakje terugnemen en de koper 117.000 euro betalen. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Duitse stad Oldenburg in hoger beroep bepaald.
  

Op basis van verklaringen van getuigen staat voor de rechtbank vast dat in de koopovereenkomst stond dat de limousine met een vast, verlicht asbakje zou worden geleverd.Het bleek niet mogelijk de luxe wagen met een door de koper goedgekeurd asbakje uit te rusten. Daarom moet de handelaar de wagen terugnemen.

De auto kostte 135.000 euro, maar omdat de koper sinds de aanschaf in 2013 al ruim 44.000 kilometer met de limousine heeft gereden, trok de rechtbank 18.000 euro van dat bedrag af.Eerder had een rechtbank in Oldenburg de klacht van de koper afgewezen.