slimmer rijden doe je met VARI

Distributieriem vervangen

Periodiek uw distributieriem vervangen is verstandig om uw auto optimaal te laten blijven presteren.

Maak afspraak

Bel mij terug

Houd uw auto in topconditie en laat bij VARI uw distributieriem vervangen

Voor het onderhoud van alle automerken tegen een scherpe prijs, maar met een uitstekende service, kun je terecht bij VARI. Al onze werkzaamheden gebeuren volgens de fabrieksspecificaties, dus ook uw fabrieksgarantie blijft normaal van kracht. Onze klanten beoordelen de service gemiddeld met een 9,2. Reviews kunt u lezen op de onafhankelijke review website "klanten vertellen"

Waarom distributieriem vervangen

De distributieriem is een cruciaal deel van uw motor, en is nodig om uw auto aan te drijven. Bij achterstallig onderhoud kan het gebeuren dat de distributieriem plotseling knapt, waardoor de auto al zijn vermogen verliest. Daarbij komt dat het breken van de distributieriem ook schade kan veroorzaken op andere plekken in uw motor, omdat deze abrupt tot stilstand komt. Naast een volledige breuk kan het ook voorkomen dat uw distributieriem uitrekt, waardoor de timing van de kleppen in uw motor suboptimaal wordt en u vermogen verliest.

Distributieriem vervangen bij VARI

Voor veel auto’s is er een bepaald aantal kilometers vastgesteld voordat de distributieriem gecontroleerd en indien nodig vervangen dient te worden. Bij VARI kan dit snel en eenvoudig gebeuren. U kunt zes dagen per week bij ons terecht, en u zult verrast zijn door onze eerlijke prijzen. Als u nog niet aan het vastgestelde aantal kilometers zit, maar u hoort bij het starten en rijden een ratelend geluid uit uw motor komen is het ook raadzaam om langs te komen voor controle van uw distributieriem.

Een afspraak maken

Als u een afspraak wilt maken, kunt u dat eenvoudig doen via onze online agenda. Hiervoor dient u eerst een keuze te maken tussen onze vestigingen in Ridderkerk en Vlaardingen, waarna u een datum kunt kiezen die u goed uitkomt.

Maak direct een afspraak

Distributieriem vervangen

- Jan, specialist onderhoud

VARI Onderhoud